Eftersom vi inte hade möjlighet att uppdatera bloggen under våra dagar i Masai Mara och inte heller haft så mycket tid till bloggen de senaste dagarna så kommer här ett inlägg om vår första dag på Basecamp, mitt ute i ingenstans.

 

Efter en sex timmar lång biltur, varav halva vägen på grus- och terrängvägar kom vi fram till Masai Mara där vi blev tilldelade ”tält”. Att kalla dessa för tält känns oerhört fel då de var tvårummare med riktiga tak över, samt en badrumsdel med dusch under bar himmel, el, varmvatten och verandor med en flod rinnandes nedanför. Vi bodde alltså i ett camp, i ett skogsparti mitt i savannen, men el som framställdes genom solenergi. Om nätterna blev vi vaktade utav Masaier och varje dag bjöds det på frukost, lunch samt tre rätters till middag. Ifrån restaurangen hade vi utsikt över savannen, vilket var helt fantastisk även om de enda djur vi såg därifrån var babianer och kor.

 

Direkt när vi hade lämnat våra väskor i tälten åt vi lunch och besökte sedan några kvinnliga Masaier som gjorde fantastiska smycket utav saker de återvunnit, såsom flaskor ifrån campet. Jag fick även göra en armband ihop med en utav kvinnorna, som jag sedan fick. Efter det korta besöket hos kvinnorna åkte sedan ut på den första safarin och kom tillbaka när det blivit mörkt. Efter safarin åt vi middag och hade det trevligt ihop innan det var läggdags.

Elise

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera

Publiceras ej