Idag besökte vi slummen i Kibera, som är ett utav världens största slumområden. Vi besökte en förskola för barn samt ett kvinnohem för HIV-och aids-sjuka kvinnor. Där fick vi höra barnens sånger och böner och även se de smycken som kvinnorna själva tillverkar utav gammalt tidningspapper, plast mm. I princip allt de kan få tag i. Smyckena var helt fantastiska och de flesta i gruppen köpte något.

Efter besöket på skolan fick vi gå runt i slumområdet och hälsa på i några hem. Vi pratade med några som bodde i området och trots att vi nu har sett och upplevt det med egna ögon så går det inte riktigt att förstå att det är de här personernas vardag. 

Att vandra längs Kibera lämnade en helt del intryck och det har varit svårt för oss att smälta, som tur är har vi varandra och mår bra. Det vi ser här nere är något alla borde se. Den här dagen har fått oss att tänka och uppskatta våra liv ytterligare.

 

Godnatt

Evelina & Elise

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Mami

08 Feb 2014 19:31

Så är det man blir ledsen över det här:( Tänk att världen kan se ut så här orättvis ! Vi måste hjälpa varandra mera i den här världen!!! P&k o ta hand om varandra<3

Kommentera

Publiceras ej